Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Σ αναζητώ


Πώς ήρθαν τα πράγματα, σήμερα έφυγε ο τραγουδιστής της Σαλονίκης, σήμερα βρήκα το βίντεο  για την πόλη....


















Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια ενός νέου φωτογράφου, του Δημήτρη Δουτσιόπουλου. Γωνιές, φώτα, θάλασσα, χαρακτηριστικά της σημεία, κτιρια, άνθρωποι, στιγμές . Εγχρωμες ή ασπρόμαυρες, οι μυρωδιές της πρωινής αγοράς, η φθορά της καθημερινότητας, η ζωντάνια που της προσδίδουν οι φοιτητές, ο έρωτας κάτω απο τον Πύργο του Τριγωνίου, οι γερανοί  που σκίζουν τον ουρανό, οι λάντζες,  τα φορτηγά στην είσοδο του λιμανιού, οι ψαράδες στο μικρό Καραμπουρνού. Η θάλασσα και το χρώμα της που αλλάζει ανάλογα με τις διαθέσεις του του καιρού.


Το βλέμμα του φωτογράφου αιχμαλωτίζει την πόλη  και   ξεδιπλώνει πτυχές της  σε μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν μια πόλη όπως τη ζούμε καθημερινά.




Η πόλη ζει ένα παρόν που καμία σχέση δεν έχει με το παρελθόν της. Μόνο αν φύγεις από κοντά της,  ανακαλύπτεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις μακριά της. Σε παίρνει από το χέρι και σε περπατάει στην παραλία της  και σου χαρίζει απλόχερα τις εναλλαγές στα χρώματα τ ουρανού και της θάλασσας αποζημιώνοντάς σε για τη μουντάδα της .

Wordle: Thessaloniki




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...