Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ταξιδεύοντας με το Γκόγια


 Ποιος να το λεγε όταν πρωτοείδαμε την έκθεση "Ο Γκόγια στο Τελλόγλειο" τι θα ακολουθούσε. Ήταν μια από τις ωραιότερες και πιο πρωτότυπες εκθέσεις που έχω δει. Είχα δει και παλιότερα στην Εθνική Πινακοθήκη Γκόγια, αλλά  αυτή είχε κάτι που την έκανε εξ ορισμού διαφορετική. Θες τα έργα, η ατμόσφαιρα, ο φωτισμός που έδινε περίεργες φωτοσκιάσεις. Όλα μαζί ήταν αυτά τα οποία, με το συνάδελφο  Τάσο Παπά,  μας οδήγησαν στη δημιουργία ενός σχεδίου εργασίας. Αυτή την "τριαδικότητα στα ηλεκτρόνια", που θα έλεγε και ο αγαπημένος μου Ολλανδός φυσικός , ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν την είχα φανταστεί. Η μία σκέψη μας οδηγούσε στην άλλη.
 "Εκθεση, ΤΠΕ, Συνεργασία".
Αν έλειπε έστω και ένα από τα τρία συστατικά δεν θα υπήρχε το τελικό αποτέλεσμα, το wiki  "Συνάντηση με το Γκόγια στο Τελλόγλειο".




Πάμε για την επόμενη ....... ακολουθία..........




(Μέσα στις εργασίες που επέλεξε η επιστημονική επιτροπή του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής για να  παρουσιαστούν στην τελική φάση, στις 8 και 9 Μαΐου, στο Νόεσις,  είναι και η εργασία που εκπονήσαμε συνεργαζομενοι με το 17ο Δ.Σχ. Θεσσαλονίκης , “Συνάντηση με το Γκόγια στο Τελλόγλειο".)




8 σχόλια:

  1. Ελένη,πραγματικά θαυμάσια δουλειά!Τι να πω...συγχαρητήρια σε όλους σας!Πήρα πολλές ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστούμε Γιάννη και ο Τάσος (Παπάς) και το Στ΄2 και το Ε΄1 και εγώ για τα καλά σου λόγια. Είναι πολύ ωραίο να ακούς σχόλια ενθαρρυντικά και ειδικά από συναδέλφους. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι τοιχοι της τάξης πρεπει να ανοίξουν και να μάθουμε να μοιραζόμαστε.
      Που λέει και η Έλενα elenaell Ελληνιάδου σε σχόλιο στο Ars Longa Vita Brevis (http://bit.ly/I3OvzK) :
      ".... οι δάσκαλοι πρέπει να αρχίσουν να μοιράζονται τις πρακτικές τους γιατί αυτός πια είναι ο δρόμος και όχι η μοναχική επιλογή. Πρώτα να βγουν από τις τάξεις και να το μοιραστούν με τους συναδέλφους τους στο γραφείο (πρώτο Δίκτυο Ανθρώπινου Δυναμικού) και μετά με όλο τον κόσμο γιατί” η γνώση θες δε θες μοιράζεται”....."

      Διαγραφή
  2. Όντως, Ελένη, πολύ καλή δουλειά. Μου αρέσει που τα κείμενα είναι των παιδιών και δεν τα έχει επεξεργαστεί χέρι ενηλίκου. Σημαντικότατο στοιχείο, μιας και κυκλοφορούν πολλές δουλειές ενηλίκων στον χώρο μας.

    Αν δεν το έχεις μετανιώσει για τη συνεργασία μου ειδοποίησέ με στο email ellogosellogos(at)gmail.com. Αν έχεις μετανιώσει μη σκας. Δεν έχασες και τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Οδυσσέα :)))) , δεν έχει νόημα όντως να επεμβαίνει χέρι δασκάλου στα κείμενα των παιδιών.
      Όσο για τη συνεργασία είναι ανοιχτή αλλά ας κλείσει πρώτα η φετινή χρονιά, γιατί έχουμε ακόμα projects που τρέχουν και μαζί και εμείς.....

      Διαγραφή
  3. Καλά αυτά εσείς πια επάνω τα έχετε για πρωινό!!! Θερμά συγχαρητήρια και στους δυο σας!!! Προσωπικά χρησιμοποιώ και διαφημίζω όλες σας τις δουλειές και τα wiki ως παραδείγματα προς μίμηση ζηλευτά και μοναδικά! σε όλες τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών που κάνω. Δώστε υλικό και εμπνεύση να δικτυωθούμε περισσότεροι! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς Έλενα ότι έν ακαλό πρωινό είναι απαραίτητο για να αντέξεις όλη την υπόλοιπη μέρα (για κάποιες είναι και το μόνο γεύμα...). Σε ευχαριστούμε και για τα καλά σου λόγια και για τη στήριξη και για ΟΛΑ! Οι δυνατότητες του PLN για μια ακόμα φορά αποδεικνύονται περίτρανα. Δεν αρκούν τα σεμινάρια και οι ενημερώσεις, χρειάζεται δικτύωση και επικοινωνία. :)))))

      Διαγραφή
  4. Μην αγχώνεσαι! Βιάζομαι γιατί με έχει φάει η αεργία... Όταν έχεις όρεξη και δυνάμεις, επικοινώνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :))))) Οκ! Απόλαυσε την αεργία σου γιατί οταν ξαναμπείς στο ...μαγκανοπήγαδο.... δεν θα προλαβαίνεις να σηκώνεις κεφάλι.....

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...