Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα μουσεία γιορτάζουν την... κρίση

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 23-25 Σεπτεμβρίου «Μια πόλη σε κρίση: Η Θεσσαλονίκη στη δίνη του ρωμαϊκού εμφυλίου πολέμου», εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ή για γονείς και παιδιά. (τηλ. 2310-830538)

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης
. 23-25, θεματική ξενάγηση σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης, που απηχούν κρίσεις διάφορων ειδών, παιχνίδι ρόλων με τίτλο «Η αδελφότητα» για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 11 χρόνων και πάνω, εργαστήριο δραματοποίησης με τίτλο «Εξιχνιάζοντας μυστήρια στη Θεσσαλονίκη της Εικονομαχίας». (τηλ. 2313306400)

 

Archeological

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου ενώ πολιτιστικές εκδηλώσεις _ συναυλίες, γιορτές, εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις _ θα πραγματοποιηθούν σε 24 από αυτά. (Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία). Αφορμή, ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2011, που εφέτος έχουν επίκαιρο θέμα «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία» προσφέροντας μια ευρεία πλατφόρμα προσεγγίσεων και ερμηνειών. Οι οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες κρίσεις, που διαχρονικά και συγχρονικά έχουν εμφανιστεί στην Ιστορία, καθώς και ο τρόπος που αυτές αποτυπώθηκαν στα έργα του υλικού πολιτισμού, αποτελούν έτσι την αφορμή «ανάγνωσης» του παρελθόντος κάτω από ένα άλλο φως, πιο ανήσυχο, ταραγμένο, δυναμικό.


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάζονται για 17η φορά σε όλη την Ευρώπη με μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτά για τους επισκέπτες προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά με τρόπους πιο άμεσους, ευχάριστους και διασκεδαστικούς. Η ενίσχυση πάντως της κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας είναι ο βασικός στόχος του θεσμού.

 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Θα πάω σήμερα στο Αρχαιολογικό στις 10.00.
    Τι καλά που θα ήταν αν συναντιώμασταν! :)

    (τοποθετήθηκα στο 1ο ΓΕ.Λ. Νεάπολης. Θα γίνουμε γειτόνισες! Μήπως να σκεφτούμε να κάνουμε "αδελφοποίηση" Δημοτικού - Λυκείου; Όλο και κάτι θα σκεφτούμε να κάνουμε.. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Στο αρχαιολογικό δε συναντηθήκαμε , αλλά στο 1ο ΓΕΛ θα σε επισκεφθώ και θα σε αναζητήσω τη Δευτέρα!!!!!
    Όσο για το ότι κάτι θα κάνουμε είμαι βέβαιη. Έχει χρόνια που κρατάω το "Καταραμενα μαθηματικά" και κοιτάζω τις λέσχες ανάγνωσης......
    Πολύ χαρά μου έδωσες!!!!!!!!!!! Θα τα πούμε τη Δευτέρα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...