Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Το χρώμα της ειρήνης είναι πράσινο/Φυτεύουμε για την ειρήνη

Screen_shot_2011-09-20_at_8

Σήμερα ανοίγουμε τις πόρτες της τάξης και φυτεύουμε στα παρτέρια του σχολείου συμμετέχοντας στην Ημέρα Δενδοφύτευσης που διοργανώνεται  από τις οργανώσεις  ΕΝΟ και LEAF. Επιλέχθηκε η σημερινή ημερομηνία επειδή  η 21η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως  Παγκόσμια Ημέρα    για την Ειρήνη.

Αυτή η ημέρα είναι μια διεθνής ημέρα για την ειρήνη και την μέσω  των  φυτών που θα φυτέψουμε   θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να οικοδομήσουμε την ειρήνη.  

Screen_shot_2011-09-20_at_8

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας στην οποία θα συμμετάσχουν  πάνω από 5.000 σχολεία σε 150 χώρες. Πέρσυ φυτεύτηκαν 600.000 δέντρα. 

Screen_shot_2011-09-20_at_9

Φυτέουμε  δέντρα για ένα βιώσιμο/καλυτερο μέλλον, για την ενίσχυση του περιβάλλοντος, της ειρήνης  και της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Συνδεόμαστε με τα παιδιά σε όλο τον κόσμο καθώς μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για το  περιβάλλον, την ανάγκη μας να επικρατεί παγκόσμια  ειρήνη και  την ευαισθητοποίηση μας σχετικά με τη σημασία των δέντρων και των δασών σε παγκόσμια κλίμακα.  Θέλουμε να σας αφυπνίσουμε  για την κλιματική αλλαγή και τον αφανισμό  των οικοσυστημάτων στη Γη. Τα δέντρα είναι οι πνεύμονες του πλανήτη και με την αύξηση του αριθμού τους συνολικά στη Γη , θα ωφεληθούμε εμείς οι κάτοικοί του πλανήτη. 

Screen_shot_2011-09-19_at_1

Τα πρώτα δέντρα θα φυτευτούν το μεσημέρι στην Ωκεανία. Ακολουθώντας την φορά του Ήλιου, νέα δέντρα θα φυτευτούν στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Τελικά αυτή η αλυσίδα των δέντρων θα φθάσει στην Αμερική.Καθώς η Γη θα γυρίσει γύρω από τον άξονά της μία μέρα, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες νέα δέντρα θα έχουν βρει το σπίτι τους.

Screen_shot_2011-09-20_at_8

Η εκδήλωση αυτή έχει μεγάλη επιτυχία κάθε χρονιά. Πέρυσι, πάνω από 5.000 σχολεία σε 150 χώρες φυτεψαν 600.000 δέντρα μέσα σε μέρα. Φέτος η εκδήλωση αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οργανώνεται από την LEAF-Learning About Forests, και την ENO-Environment Online, ένα παγκόσμιο εικονικό σχολείο για την περιβαλλοντική επαγρύπνιση και την αειφόρο ανάπτυξη, που εδρεύει στη Φινλανδία και το  ΕΝΟ GREECE το πανελλαδικό τμήμα του με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Σχολεία από όλο τον κόσμο μελετούν τα ίδια περιβαλλοντικά θέματα και μοιράζονται τα μαθησιακά αποτελέσματα με τις τοπικές κοινότητες και παγκόσμια στο Διαδίκτυο. 

Screen_shot_2011-09-20_at_9

 

Είμαστε περήφανοι που φέτος θα αποτελέσουμε κι εμείς έναν κρίκο στην αλυσίδα των νέων φυτών.

Η φύτευση των δέντρων συμβολίζει την ελπίδα και τη συνέχεια της ζωής.

Η ειρήνη έχει  πράσινο χρώμα. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...