Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αλίφ

Τον Νοέμβριο του 2010,  το Δημοτικό Σχολείο Xishan στη Σιγκαπούρη, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό Digital Media Awards 2011 στην κατηγορία των εκπαιδευτικών με τη μικρού μήκους ταινία Alif. Κεντρικός ήρωας στην ταινία είναι ένα μικρό αγόρι , ο   Alif, ο οποίος  είναι αποξενωμένος από την  οικογένεια, τους δασκάλους του και τους φίλους.Με κινηματογραφικές επιρροές από τη Γιασμίν Αχμάντ,η δημιουργία της ταινίας  Alif  κατέστει δυνατή μέσα από τις  συντονισμένες προσπάθειες των μαθητών  και των δασκάλων  τους όπως και των μελών του προσωπικού του σχολείου.
Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Κινηματογραφήθηκε και επεξεργάστηκε μέσα σε 2 εβδομάδες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εξετάσεων στο δημοτικό σχολείο.. Η τελική επεξεργασία έγινε την ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων!
Αυτό το  μικρού μήκους διαμαντάκι έχει βραβευτεί με το βραβείο Platinum, στα School Digital Media Awards 2011 από την  κριτική επιτροπή κατά τoν πρόσφατo διαγωνισμό SDMA 2011 που πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας στις 10 Μαρτίου 2011.

Νιώθοντας αποξενωμένος και αδυνατώντας  να εκφραστεί , κλείστηκε στον εαυτό του μέχρι τη στιγμή που ένα φως μπήκε στη ζωή του και τον οδήγησε έξω  από το καβούκι του χρησιμοποιώντας  μια παλιά γραφομηχανή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...