Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Qwiki

H Qwiki πρόσφατα εγκαινίασε το Δημιουργό Qwiki
Μέσω του browser, ο χρήστης-δημιουργός μπορεί να συνδυάσει κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, χάρτες, tweets, κινούμενα αντικείμενα και ό,τι άλλο κρίνει σε μια όμορφη διαδραστική εμπειρία στην οποια κρατά το ρόλο του αφηγητή. Το  qwiki creator δίνει στο χρηστη τη δυνατότητα ενσωμάτωσής και διαμοιρασμού  οπουδήποτε, όπως επίσης και να το επεξεργαστεί συνεργατικά προσκαλώντας συνδημιουργούς. Αναφορά γίνεται και εδώ.
Screen_shot_2012-07-01_at_3
Αρχικά χρειάζεται εγγραφή.  Στη συνέχεια ο χρήστης εισάγει το περιεχόμενο το οποίο αντλεί από μια πληθώρα πηγών: σκληρός δίσκος (εικόνες/βίντεο), ιστοσελίδα, flickr, you tube, vimeo, instagram, google maps, twitter, δημιουργεί το δικό του κείμενο παρουσίασης και χρησιμοποιώντας κάμερα και μικρόφωνο αφηγείται/παρέχει πληροφορίες.
Screen_shot_2012-07-02_at_1
 Παιδαγωγική αξιοποίηση:
Σαν πλατφόρμα που οι μαθητες ανεβάζουν υλικό που είτε δημιούργησαν οι ίδιοι, είτε το συλλέγουν για να προετοιμάσουν κάποιο σχέδιο εργασίας που δουλεύουν και βέβαια σαν χώρος όπου ο δάσκαλος μπορεί να εναποθέσει υλικό για να χρησιμοποιηθεί έχοντας την ασφάλεια της εκ των προτέρων αναζήτησης και εύρεσης υλικού.
Ψηφιακή αφήγηση ιστοριών, επεξήγηση φαινομένων για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (πληροφοριακό υλικό για την ιστορία), δημιουργία εγκυκλοπαίδειας-λεξικού με αφήγηση από τους μαθητές είναι μερικές ιδέες (στα βιαστικά, να μην ξεχνάω ότι είναι καλοκαίρι και είμαι σε διακοπές).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...