Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ημερίδες ή κάτι αλλάζει


_
Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε με τις συναδέλφους Ε. Γκότση και Μ. Εκμεκτζόγλου στην παρουσίαση των δράσεων μας με τις τάξεις μας στο 1ο Δ.Σχ.Νεάπολης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 σε ημερίδα που διεξήγαγε ο Σχολικός Σύμβουλος της 13ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Θεσ/νίκης, κ Σ. Μαρκάδας και να μοιραστούμε όσα δημιουργήθηκαν στο σχολείο μας αλλά και να ενημερωθουμε για τις αντίστοιχες δράσεις των γειτονικών σχολείων.
Εξαιρετική εμπειρία, κάτι αλλάζει όχι μόνο στη δημιουργία και εκπόνηση προγραμμάτων, αλλά και στην δημοσιοποίησή τους. Έχουμε δρόμο, βέβαια να διανύσουμε αλλά τέθηκαν οι βάσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε για τις δράσεις μας. Πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές, δεν μπορώ να μην σταθώ σε αυτή, που εντυπωσίασε εμένα, των συναδέλφων για τον Ο. Ελύτη, αλλά και  τη Φιλαναγνωσία από το 12ο Δ.Σχ. Νεάπολης.
Θα ήταν καλό να ακολουθήσουν το Σεπτέμβριο ενημερώσεις πιο συγκεκριμένες για κάποιες από τις δράσεις ώστε να υπάρξει διάχυση και εφαρμογή και σε όσα σχολεία θα ενδιαφέρονταν να τις πραγματοποιήσουν. 

Screen_shot_2012-06-22_at_12
Μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν επίσημα, αλλά οι ημερίδες συνεχίζονται. 'Ετσι συνδυάζοντας ένα ταξίδι στην Αθήνα με τη δια βίου μάθηση,  θα παρακολουθήσω την ημερίδα ενημέρωσης και διαλόγου για την εκπαίδευση και δια βίου μάθηση 2.0, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ (http://www.daiscenter.gr) και θα περιλαμβάνει ομιλίες από προσκεκλημένους εισηγητές, παρουσιάσεις των δράσεων που θα διακριθούν με τη σφραγίδα καλής ψηφιακής πρακτικής της δράσης Μάθηση 2.0 plus, καθώς και ανοικτή συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης 2.0.

Η δράση Μάθηση 2.0 plus φιλοδοξεί να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η δικτύωση νέων και ενηλίκων, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, καθώς και οι καλές πρακτικές και καινοτομικές πρωτοβουλίες των νέων μπορούν να ενισχύουν την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση.
 Στόχοι της δράσης Μάθηση 2.0 plus είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των νέων, των μαθητών, των φοιτητών καθώς και των εκπαιδευτικών, των γονέων και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου γύρω από τα νέα διαδικτυακά εργαλεία (Web 2.0, social media) και τις συνεργατικές και επικοινωνιακές δυνατότητες που αυτά δημιουργούν για την εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, καθώς και να προβάλλει πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν ενεργητικά οι ίδιοι οι νέοι για αξιοποίηση και καινοτομικές χρήσεις διαδικτυακών εργαλείων και ψηφιακών μέσων στον τομέα της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης και, μέσω των πρωτοβουλιών αυτών, να αναδείξει καλές πρακτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...