Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Cirque du Soleil

 Οι cirque du soleil ή επί το ελληνικό το τσίρκο του ήλιου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέει ο τίτλος τους. Καναδοί , από το Κεμπέκ, οι παραστάσεις τους είναι ένα πάντρεμα  τεχνικών "τσίρκου" και θεάτρου του δρόμου.

Δεν έχουν εκπαιδευμένα ζώα, ταχυδακτυλουργούς και  κλόουν που μόνο θλίψη σου προκαλούν. Πλησιάζουν το θεατή με τη μαγεία της φωτογραφίας του τσίρκου και τη συνδυάζουν με την ποίηση του θεάτρου. Τα μέλη του  προέρχονται από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους,  το  μπαλέτο, το θέατρο, τη ρυθμική γυμναστική. 


















Σε κάθε τους παράσταση ξεδιπλώνεται ένας υπέροχος κόσμος με τη γοητεία, τη λάμψη και την υποψία του κρυφού αλλά και τη  μαγεία  του ακατόρθωτου που γίνεται πράξη μπροστά στα μάτια του έκπληκτου θεατή. 


 Στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 έκανε πρεμιέρα στο Λος Άντζελες η Ίρις. Μια παράσταση μέσα από την οποία οι θεατές ταξιδεύουν στα είδη  του σινεμά, μεταφέρονται στην καρδιά της κινηματογραφικής διαδικασίας, τους προσφέρεται μιά μοναδική ματιά στην ιστορία του σινεμά που συνδυάζει ταυτόχρονα τις τεχνικές του χορού και των ακροβατικών του Τσίρκου του Ήλιου. Το όνομά της είναι παρμενο από το διάφγραγμα της φωτογραφικής μηχανής και το έγχρωμο μέρος του ανθρώπινου οφθαλμού. Η εξαιρετική μουσική που ντύνει την παράσταση, δεν θα μπορούσε να είναι παρά μόνο ενός "παραμυθά" που μας   συντροφεύει στα ονειρκά ταξίδια μας εδώ και χρόνια. Ο Ντάνυ Έλφμαν υπογράφει ένα έξοχο νέο άλμπουμ με τη μουσική που συνέθεσε για την παράσταση  'Ιρις και είναι η πρώτη φορά που μουσικά μοτίβα που φέρνουν στο νου τον Ψαλιδοχέρη εικονογραφούνται μπροστά στα μάτια του θεατή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...