Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Εργαλεία Μάθησης

Το skoool.gr βρίσκει κανείς έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. 
Στη σελίδα Φυσική  βρίσκει κανείς διάφορα καλούδια μεταξύ των οποίων Το εργαλείο Υπολογισμού Πυκνότητας, το οποίο επιτρέπει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να υπολογίζουν την πυκνότητα διαφόρων στερεών και υγρών στοιχείων, μέσα από τη μέτρηση της μάζας και του όγκου τους. Η έρευνα πραγματοποιείται σε ένα εγκληματολογικό εργαστήριο, όπου η εύρεση των πυκνοτήτων των διάφορων στοιχείων, είναι καθοριστική για τη διαλεύκανση κλοπών. 
Παιδαγωγική αξιοποίηση (που λέει κι ο mc sotos) Φυσική Ε΄ τάξης , το φοβερό πρώτο κεφάλαιο με τη μάζα-πυκνότητα και όγκο. Αρκετά υλικά και έν απλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο CSI !!! για πειράματα.
Το schoolab της επόμενης χρονιάς προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον!
    
 Στην ίδια σελίδα υπάρχουν  Προσομοίωση Καθρεφτών, Φακών, Ηλεκτρομαγνήτη, καθώς και Διαστολής και Συστολής . 

Υπάρχει κείμενο με πληροφορίες , οδηγίες , αρκετά υλικά για πειραματισμό - προσομοίωση καιτο σημαντικό είναι όλα στα ελληνικά. Η εφαρμογή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και τρέχει μέσα από το διαδίκτυο.

Στην καρτέλα Δημοτικό συναντά κανείς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο της ύλης των μεγάλων τουλάχιστον τάξεων.

ΥΓ 
Καθώς το  λινκ βρίσκεται αρκετό καιρό θρονιασμένο στο  ντοκ του Συνταγματάρχη δεν μπορώ να θυμηθώ από πού το είδα και το άνοιξα, ας με συγχωρήσει ο αναρτήσας/σα και αν θέλει ας μου σχολιάσει για να κάνω μνεία. Θα το αναζητήσω κι εγώ αλλά ...πρέπει να κάθεται υπομονετικά πάνω από μήνα περιμένοντας.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...