Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ένα βίντεο - χίλιες λέξεις (μέρος α +β΄)

Ήρθε με email (*) από την action aid. H απόφαση πάρθηκε γρήγορα. 
Θα συμμετείχαμε. Ενα τμήμα Τετάρτης και  2 τμήματα Πέμπτης. Μιλήσαμε για τη μάστιγα της πείνας και τα προβλήματα των μικροκαλλιεργητών και ιδιαίτερα των γυναικών. Tα παιδιά μάλιστα έκαναν και το συσχετισμό με τα ρωμαϊκά χρόνια και τους τότε μικροκαλλιεργητές που μόλις είχαν μα΄θει στην ιστορία. Άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον , το θέμα τους άγγιξε και συμφώνησαν με τη σειρά τους να συμμετέχουμε ως σχολείο.
 Οι τρεις δασκάλες  συνεννοηθήκαμε πώς θα γίνει η φωτογράφιση. Τοποθετήσαμε τα παιδιά στο προαύλιο, τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες από την ταράτσα του κτιρίου (αυτό κι αν ήταν εμπειρία) , τις επεξεργαστήκαμε (με καλούς φίλους) και τις στείλαμε. Ιδού το αποτέλεσμα: 


Παιδαγωγική αξιοποίηση;
"Ημασταν κι εμείς εκει".
Ανοίξαμε τις πόρτες του σχολείου και είδαμε 


τι γίνεται έξω από το μικρόκοσμό μας. Γίναμε 


ενεργό κομμάτι ενός παλλόμενου πλανήτη.


Η αλλαγή αρχίζει από την αυλή μας.


--------------------------------------------------
(*)


Η ActionAid κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφής και την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας που είναι 16 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Σκοπός των δράσεων είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τον αγώνα που κάνουν χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε τροφή.

Πιο συγκεκριμένα, η θεματική για φέτος θα είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των μικροκαλλιεργητών στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίοι αποτελούν το κλειδί για την καταπολέμηση της πείνας.
Όλες μαζί οι λέξεις που δόθηκαν στους εθελοντές θα αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα, το οποίο θα προβληθεί το Νοέμβριο σε μικροκαλλιεργητές της Ανατολικής Αφρικής που θα ξεκινήσουν καραβάνι κινητοποίησης από την Ρουάντα μέχρι τη Νότια Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...