Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Space is fun

Ήταν ή δεν ήταν Εμείς κι ο Κόσμος αυτό που κάναμε σήμερα;;
Το ανοιχτό βιβλίο μπροστά μας έδειχνε ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν τράβηξαν κανενός την προσοχή. Κι εκεί που τα χασμουρητά και η νύστα από την κούραση του εξάωρου έκαναν την εμφάνιση τους, τους έδειξα πληροφορίες για τη χθεσινή επέτειο!
 Πώς από τα 50χρονα  της  περιφοράς του Γκαγκάριν καταλήξαμε στην έλλειψη βαρύτητας , ούτε που το κατάλαβα!!!
 Άντε να μαζέψουμε τώρα όλα αυτά τα περίεργα μυαλά που κάθε λέξη τους δημιουργεί συνειρμούς και εμφανίζει απορίες που περιμένουν να λυθούν. 
Από την έλλειψη βαρύτητας στη διαφορά πίεσης στο αυτί μας. Αυτές οι φούσκες, από την άλλη μεγάλη υπόθεση!  Από τις φούσκες που δημιουργούν τα υγρά στο διάστημα, πήγαμε στις σαπουνόφουσκες. Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι έριξα και την  ερώτηση. "Πώς μπορείτε να διαπεράσετε με το δάχτυλό σας μια σαπουνόφουσκα, χωρίς να σπάσει;;;  Ξαφνικά σιγή! Το βλέμμα άστραψε! Για δοκιμάστε το στο σπίτι και αύριο θα το δούμε εδώ και μαζί. Οδηγίες για σαπουνόφουσκες δεν πρόλαβα να δώσω, αγαπημένο χόμπυ όλων.... Τώρα κατάλαβα γιατί ο καθρέφτης στο μπάνιο έχει πάντα πιτσιλιές χαμηλά....Οι δικοί μου ποτέ δεν το παραδέχτηκαν! Τα μικρά μου μ έβγαλαν από την απορία."Τι σαπούνι για τα πιάτα! Στο μπάνιο το υγρό που πλένουμε τα χέρια μας....Αλλά σκάνε οι  φούσκες, όμως ,κυρία..... " (Έτσι μου λύθηκε και μένα η απορία για τον καθρέφτη μου... ) . Μας πρόλαβε το κουδούνι! 
Μέχρι να μαζέψω τα πράγματά μου, είχαν εξαφανιστεί όλοι! Δεν έδωσα σημασία. Με πρόλαβαν όμως στη σκάλα! Τα χέρια γεμάτα σαπουνάδες... "Το κάναμε!! Ξέρουμε πώς να περάσουμε το χέρι μας μέσα από μια σαπουνόφουσκα!!!!! " . 




ΥΓ 1. Ήταν η πρώτη φορά που όλη η τάξη είχε πλυμένα χέρια.....
     2.Και πώς τους εξηγείς για τα θετικά και αρνητικά φορτία που έχει η νερόφουσκα ;; "Με το μπαλόνι και τη βρύση" που έλεγε και ο κ. Κουμαράς, καλή του ώρα.

1 σχόλιο:

  1. καλημέρα!!
    δεν κατάλαβα πως ακριβώς θα το κάνω, αλλά πάω να δοκιμάσω.. :))

    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...