Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ζωγραφίζουμε !!! Γιατί όχι;

he Campaign for Drawing είναι ένα ανεξάρτητο φιλανθρωπικό ίδρυμα που προβάλλει το  σχέδιο ως εργαλείο για σκέψη, δημιουργικότητα, κοινωνική και πολιτιστική δέσμευση. Έχει αναπτύξει δύο προγράμματα για την ενθάρρυνση της χρήσης του σχεδίου από τους επαγγελματίες και τους άλλους: The Big Draw και  Power Drawing.
Η εκστρατεία έχει θέσει υπό μια νέα οπτική  την αξία της σχεδίασης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν, να σκεφτούν, να ανακαλύψουν και να αναλάβουν δράση. 

Η μακροπρόθεσμη φιλοδοξία του είναι να αλλάξει το πώς βλέπουν το σχέδιο/ ζωγραφιά  οι  εκπαιδευτικοί και το κοινό.
Αυτό το έχει κερδίσει την υποστήριξη  κορυφαίων επαγγελματιών  στους χώρους της  τέχνης, της αρχιτεκτονικής και το σχέδιο, σηματοδοτώντας μία επιβαλλόμενη συνειδητοποίηση ότι το σχέδιο είναι θεμελιώδους σημασίας για την εκπαίδευση των φοιτητών σε αυτούς τους κλάδους. Η εκστρατεία υιοθετεί μια ευρύτερη άποψη. 
Θεωρεί το σχέδιο ως βασική ανθρώπινη δεξιότητα χρήσιμη σε όλους τους τομείς της ζωής. 
Το έργο της εκστρατείας θα τελειώσει όταν η φράση "Δεν μπορώ να ζωγραφίσω " ξεχαστεί από το λεξιλόγιό μας.

Στη δεξιά στήλη υπάρχει και ο σύνδεσμος draw and fold over   όπου ο καθένας ζωγραφίζει ένα κομμάτι, το χαρτί διπλώνεται και το στέλνει σε φίλους ή  εχθρούς(!) .Οπρώτος ζωγραφίζει το κεφάλι, ο δεύτερος τον κορμό, ο τρίτος τα πόδια και ο τελευταίος τις πατούσες!  Ο καθένας δεν βλέπει τι έχει ζωγραφίσει ο προηγούμενος . Οταν τελειώσει το χαρτί, η ζωγραφιά επιστρέφει και θαυμάζεις αποτελέσματα....
Screen_shot_2011-04-27_at_12

Screen_shot_2011-04-27_at_1 Screen_shot_2011-04-27_at_1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...