Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Είμαι η δασκάλα και ... δεν είμαι βέβαιη αν είμαι καλά....



Ο κύριος Ρον Ουότερς είναι καθηγητής - μέντορας ( της μοδός) και διδάσκει Isntructional Technology ( λέγε με ΤΠΕ) . Αναφέρει τα εξής: "Λέγεται ότι η τεχνολογία δεν βελτιώνει απαραίτητα την εκπαίδευση, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με καινοτομίες παλαιότερων εποχών. Το μολύβι, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γραφτούν εξαιρετικά κείμενα, αλλά και για να επιτεθείς σε κάποιον και να του βγάλεις το μάτι του". Ο επιμορφωτής μας χρησιμοποιούσε το μαχαίρι, όχι για να γράφει, αλλά ούτε και για να μας καρφώνει ( αν και δεν είμαι απόλυτα βέβαιη ότι δεν του πέρασε από το μυαλό) !!!
Το πάθος του κυρίου Ουότερς είναι διδάσκει δασκάλους πώς να ενσωματώσουν στο αναλυτικό τους πρόγραμμα την τεχνολογία με τέτοιον τρόπο ώστε να μην αποτελεί ένα επιπλέον μάθημα ( να κλάψω τώρα ή να περιμένω λίγο;)
Καταλήγει με το ότι διδασκαλία δεν είναι η "απαγγελία" πληροφοριών, αλλά η δημιουργία ενδιαφέροντος στους μαθητές για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Η διδασκαλία με τη βοήθεια της τεχνολογίας δεν είναι απλά το πάτημα κουμπιών ( τώρα θα κλάψω...) αλλά το να γεφυρώνεις τους μαθητές σου με τη γνώση χρησιμοποιώντας νέους και ευχάριστους τρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...