Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

"τι ευχηθηκε ο ανθρωπος που σταματησε το χρονο..."


Καθε φορα που ενα αστερι ταξιδευει ενας ανθρωπος κανει μια ευχη. Μεχρι εδω ολα καλα και απολυτα συνηθισμενα.
Ετσι λοιπον εκεινο το βραδυ, οταν ο Αλκης ειδε εκεινο το αστερι να πεφτει, ευχηθηκε κατι ... παραξενο. 
Βλεπεις οι περισσοτεροι ευχονταν κατι που ειχε σχεση με τον εαυτο τους και τους δικους τους ανθρωπους. Αυτος, ομως, ευχηθηκε κατι διαφορετικο, κατι που μεχρι τωρα κανενα αλλο αστερι δεν ειχε παραλαβει σαν ευχη που επρεπε να πραγματοποιησει. 
Ειναι γνωστο αλλωστε οτι τ αστερια γι αυτο πεφτουν, για να δουν ποιος κοιταει τον ουρανο και κανει μια ευχη βλεποντας τα και ν ακουσουν τι θα ευχηθει για να την πραγματοποιησουν. 
Κι επειδη ειμαι ενα εντιμο ξωτικο με μυτερα αυτια, το ακουσα και θα σου πω ευθυς τι ευχηθηκε και προκαλεσε την αναστατωση οχι μονο στο αστερι. Γιατι πρεπει επισης να σου πω οτι το αστερι διακοπτωντας την πορεια του προς το απειρο, φρεναρισε τοσο αποτομα που πυροδοτησε μια αλυσιδωτη αντιδραση. 
Κατ αρχην εσπασε τον κωδικα μεταξυ των ανθρωπων και των διατοντων αστερων γιατι επανελαβε δυνατα την ευχη και ακουστηκε γυρω τριγυρω προκαλωντας το θυμο του κοκκινου γιγαντα, για τον οποιο θα σου μιλησω αλλη φορα.
 Επειτα γιατι δημιουργησε ερωτηματικα και πολλες και εντονες συζητησεις αναμεσα στα αστερια τα οποια καθως δεν ειχαν ξαναερθει αντιμετωπα με μια τετοια ευχη, δεν ηξεραν τι επρεπε να κανουν και πώς να...χειριστουν το ολο θεμα που προεκυψε μια και επρεπε να την πραγματοποιησουν.
 "Κι αν αρχισουν ολοι να ζητανε κατι τετοιο;" 
"Πώς θα μπορουσε να γινει αυτο που ζηταει;" 
  "Τι θρασος!"
 "Δεν ειναι παραλογο"
 "Δεν ειναι δυνατο να γινει αυτο!" 
"Μα ειμαστε αστερια, ολα ειναι δυνατα". 
Μεχρι και ο χρονος εμεινε μετεωρος καθως η ροδα που τον γυριζει σταματησε κι αυτη για να παρακολουθησει τη συζητηση των αστεριων. 
Το συμπαν σταματησε να κινειται, περιμενοντας ν ακουσει με τη σειρα του "τι ευχηθηκε ο ανθρωπος που σταματησε το χρονο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...