Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Από το χαρτί στο διαδίκτυο

... όταν η δημοσιογραφία μετακινείται από το παραδοσιακό έντυπο στο χώρο του διαδικτύου και η εφημερίδα από χαρτί γίνεται πόρταλ γεννιέται κάτι νέο, φτιαγμένο με μεράκι, όρεξη, υπευθυνότητα, σοβαρότητα. Το όνομά του : egnatiapost.
 Εμφανίστηκε χθες 21/12/2012-σημαδιακή ημερομηνία-στον ωκεανό του διαδικτύου το νέο πόρταλ http://egnatiapost.gr/

"Για να είμαστε ειλικρινείς, εμείς η ομάδα του egnatiapost.gr, δεν επιλέξαμε επί τούτου τη σημερινή μέρα για να ανοίξουμε τα φτερά μας στο Διαδίκτυο. Δε θελήσαμε να ξορκίσουμε τις προφητείες για τη συντέλεια του κόσμου, απλά έτυχε να είμαστε -σχεδόν- έτοιμοι σήμερα. Ωστόσο, θα δυσκολευτούμε να ξεχάσουμε την ημερομηνία, αφού ετοιμαζόταν μήνες τώρα γι' αυτήν ο επιρρεπής στα παραμύθια πλανήτης. 
Για την προσωπική μας ιστορία η 21η Δεκεμβρίου του 2012 είναι η ημέρα που κάνουμε μια νέα αρχή, σε ένα χώρο αχαρτογράφητο για εμάς, που ξέραμε ότι η εφημερίδα τυπώνεται και τώρα μαθαίνουμε ότι αναρτάται. Πρόκειται για ένα πείραμα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας, χωρίς εργοδότες, με πολλές δυσκολίες, αμέτρητο κέφι και απεριόριστη κούραση. [...]" εδώ η συνέχεια του editorial.


http://www.egnatiapost.gr


To portal δημιουργήθηκε από έμπειρους δημοσιογράφους με έμφαση  την ενημέρωση περί των όσων συμβαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να  λείπουν βέβαια και οι "μεγάλες" ενότητες που αφορούν την κεντρική πολιτική-οικονομική σκηνή.Ένα διαδικτυακό "έντυπο" με εικόνες και ειδήσεις με πρωταγωνίστρια την πόλη της Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο με μεράκι, επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και σοβαρότητα που φέρει την υπογραφή της εγκυρότητας των δημιουργών του.

"Και για τους αλαφροΐσκιωτους, που την περίμεναν αλλά δεν ήρθε, είναι η μέρα που δεν έγινε η συντέλεια του κόσμου.  
Για μας παραμένει η πρώτη μέρα. Καλώς ήρθατε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...