Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει τα πρωινά;

Τι συμβαίνει και δεν είναι ξύπνια  το πρωί; Κάθε πρωί;
Είναι αρχή ακόμα, θα μου πεις. Δεν συνήθισαν.
Μα από την εμπειρία μου, πάντα έτσι είναι από τις 8.15 ως τις 9.00. Όλη τη χρονιά.
Η απόφαση πάρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά και από τις δυο δασκάλες της Στ. Γκρινιάξαμε με την πρωινή τους υπνηλία και η ιδέα άστραψε στο βλέμμα μας.

Γλώσσα, ενότητα Α', ταξίδια. Συνάντηση Φιλέα Φογκ -Πασπαρτού με τον Δον Κιχώτη-Σάνστο Πάντσα. Τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί μαζί είναι μια άλλη ιστορία. Τους φέραμε όλους  στο σήμερα και καθίσαμε να συζητήσουμε.
Πρωινή υπνηλία-βλέμμα λαμπερό: 0-1.
Την επόμενη μέρα;

Κατεβασαμε και τα δύο τμήματα στην αίθουσα τελετών.  Το βλέμμα σαν να άνοιξε, αλλά όχι όσο έπρεπε. Φτιάξαν ομάδες ανεξάρτητα από το τμήμα τους. Τους καλέσαμε να μας παρουσιάσουν το κείμενο με τον Φιλέα, τον Πασπαρτού και τον Ινδό. Προφανώς τους αρεσε η ιδέα, γιατί ένα ξαφνικό κύμα από συζητήσεις ξεχύθηκε από την αίθουσα. Αφού παρουσίασαν όλες οι ομάδες ανεβήκαμε κι εμείς οι δασκάλες, παρουσιάσαμε τη δική μας εκδοχή η οποία βεβαίως έτυχε θερμής υποδοχής από όλους (όχι που δεν θα τύχαινε). Ανεβαίνοντας προς τις τάξεις μας διαπιστώσαμε πως τα βλέμματα άστραφταν και κοινή επιθυμία όλων ήταν να επαναληφθεί. Υπόσχεση βέβαια που δώσαμε.

Τώρα βρισκόμαστε στην αναζήτηση αλλων ιδεών για να καταφέρουμε να τους έχουμε όλους  λαμπερούς και παρόντες στο πρώτο δίωρο. Κάθε μέρα κάτι νέο, να μην προλαβαίνουν να βαρεθούν.
Αύριο;

ΥΓ
-Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δεν ξεκινάν τα σχολεία στις 9.00.
-Εξυπηρετούν τους γονείς που πρέπει να πάνε στην εργασία τους.
-Στήσαμε ένα οικοδόμημα για τα παιδιά που όμως εξυπηρετεί ... εμάς. Ακατανόητο....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...