Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Περί συνωμοσίας και άλλων δαιμονίων

Παραφράζοντας το βιβλίο του Γ.Γ.Μαρκές και χωρίς άλλο σχόλιο παραθέτω τη χθεσινή ανάρτηση του Ars Longa Vita Brevis  και της elenaell με τ απομεινάρια μιας  .... πτώσης που συμπαρασύρρει στο διάβα της ό,τι βρεθεί μπροστά της... Το χρόνο πάντως "αναδρομικά" τον διαλύει..... Και αυτό που τρομάζει τον πολίτη είναι πόσες ακόμα ΚΥΑ θα  βγουν με  αναδρομική ίσχύ. Υπάρχουν κι άλλοι κρυμμένοι "άσσοι"; Όταν και τα τελευταία ψήγματα βεβαιότητας ως προς το κράτος δικαίου εξανεμίζονται, αναρωτιέμαι πόσο πρόκειται περί δαιμονίων ή ......

Ανοιχτή επιστολή προς τους συλλόγους εκπαιδευτικών Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και την ΔΟΕ

Αποζημίωση επιμορφωτών β΄ επιπέδου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 22331/28-12-11 ΚΥΑ (ΦΕΚ 673 τ.β΄ / 7-3-12), καθορίζεται ως μέγιστος χρόνος παροχής επιμορφωτικού έργου οι 20 ώρες μηνιαία και ως μέγιστη αποζημίωση τα 300 € μηνιαία. Η ισχύς δε της απόφασης αυτής ορίζεται να έχει αναδρομική ισχύ από 24/5/2011
Πολλοί επιμορφωτές β΄ επιπέδου, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήδη εργάζονται από τον Οκτώβριο του 2011, περισσότερες από αυτές τις ώρες (επιμορφωτής που έχει αναλάβει ένα πρόγραμμα παρέχει έργο για 20 – 24 ώρες το μήνα με αποζημίωση μέχρι 720 € μεικτά). Υπάρχουν δε επιμορφωτές που έχουν αναλάβει και περισσότερο από ένα πρόγραμμα, πάντα στα πλαίσια του νόμου που προέβλεπε ότι οι κάθε είδους πρόσθετες απολαβές του δημοσίου υπαλλήλου δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 50% των τακτικών του απολαβών.
Εάν ισχύσει η παραπάνω απόφαση πολλοί συνάδελφοι μπορεί να μην πληρωθούνε ούτε τα μισά από τα χρήματα που δικαιούνται από μια υπηρεσία που ήδη έχουν παράσχει στα πλαίσια προγράμματος του ΥπΠΔΒΜΘ.
Από τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:
  1. Μπορεί μια ΚΥΑ, να έχει αναδρομική ισχύ;
  2. Εφόσον ναι, ποια ένδικα μέσα μπορεί να ασκήσει ο θιγόμενος, τη στιγμή που αφέθηκε από την πολιτεία (ίσως και σκόπιμα) να εργάζεται παρέχοντας υπηρεσίες που δεν μπορούσε να πληρωθεί και το κυριότερο ενώ αυτό ήταν εν γνώσει των φορέων που του ανέθεσαν το έργο αυτό; (τονίζουμε ότι η απόφαση, ασχέτως αν δημοσιεύτηκε στις 7-3-12, υπογράφτηκε στις 28/12/11).
Τέλος ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία των Υπουργείων
  • Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  • Οικονομικών
  • Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
  • Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,
ώστε να αναιρεθεί τουλάχιστον η αναδρομική ισχύς της επίμαχης ΚΥΑ.
Τέλος εκφράζουμε την πραγματική μας απορία, πώς ένα κράτος το οποίο υποτίθεται πως θέλει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη απορρόφηση των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ, σε έργα ουσίας, να απαγορεύει ουσιαστικά στους επιμορφωτές που διαθέτει να αναλάβουν το έργο το οποίο μπορούν να αναλάβουν.
Κώστας Διαμαντής
Σωτήρης Τερζίδης
Έλενα Ελληνιάδου
Μπορείτε να διαβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση πατώντας εδώ
 Υ.Γ. Αυτή η απόφαση αφορά ΟΛΑ τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
  • Μείζον Επιμόρφωση
  • Νέα ΑΠΣ
  • Ψηφιακό Σχολείο
  • ΠΑΚΕ
Οπότε οι θιγόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...