Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

"Ο μικρός πρίγκιπας"

Χρόνια περίμενα να δω από κοντά  τα μνημεία που δίδαξα πολλές φορές. Κωνσταντίνος, Θεοδόσιος, Ηράκλειος, Λέων ο Γ ο Ίσαυρος και πόσοι ακόμα Βυζαντινοί Αυτοκράτορες που μόνο από τις εικόνες γνώριζα. Και να που η στιγμή έφτασε και η συγκυρία ήταν ό,τι καλύτερο.

Παιδιά, μαθητούδια  που πέρασαν από τα χέρια σου, που  τα έβλεπες μέρα με τη μέρα να μεγαλώνουν , χρόνο με το χρόνο να απεκδύονται τα πουκάμισο της παιδικότητας και να σε εκπλήσσουν με την προσωπικόττητά τους, τη στάση τους, το χαρακτήρα τους, το ύφος τους να καλούνται να παρουσιάσουν την παράστασή τους σε ένα σχολείο κομμάτι της ιστορίας του τόπου που το φιλοξενεί.



Ζωγράφειο Λύκειο, 1 Μαρτίου 2012, 14.00

1ο Γυμνάσιο Νεάπολης 

"Ο μικρός πρίγκιπας" Α.Ν.Σ Εξυπερύ 





Πόση συγκίνηση, πόση περηφάνεια, πόσα συναισθήματα βρήκαν το δρόμο τους και στόλισαν ένα πλατύ χαμόγελο για τα μικρούστικα που μεγάλωσαν και στέκονταν πάνω στη σκηνή για να σε μεταφέρουν σε έναν κόσμο παιδικής αθωότητας. Νέες γνωριμίες στον πηγαιμό.  Χρειάστηκαν μόνο 5 μέρες για να μετατραπεί η αρχική συστολή σε δάκρυα αποχωρισμού με τα παιδιά από τον Εύοσμο.
Άνοιξαν οι τοίχοι της τάξης και αγκάλιασαν συνομήλικους  και γίναν όλα μαζί μια παρέα, σα να γνωρίζονταν χρόνια. Αυτός κι αν είναι ο ρόλος του σχολείου.




Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  ανθρώπους που έδωσαν σε όλους μας  την ευκαιρία να κάνουμε το όνειρο μας ο καθένας πραγματικότητα.

Τούλα, Μαριάννα, Βάσω, Αναστασία, Λάζαρε, Μελίνα, Τάσο, Ελένη, Κατερίνα  να είστε πάντα γεροί και γερές να ανοίγετε τις πόρτες των τάξεων στον έξω κόσμο φέρνοντας το σχολείο πιο κοντά στη ζωή. 
Θεοσεβή έδωσες στα παιδιά ένα κομμάτι σου και τους άνοιξες την πόρτα για το όνειρο, μη σταματάς να αναζητάς την ......  Ιθαγδάτη ....  εμείς θα σε ακολουθούμε  όπως το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...