Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

si bemol /b flat

To inbeflat 2.0 είναι ένα συνεργατικό σχέδιο λόγου και μουσικής που σχεδιάστηκε από τον Darren Solomon (website / twitter) και αναπτύχθηκε με τη συμβολή χρηστών. 
Screen_shot_2011-10-11_at_2
in b flat net
Τα βίντεο μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα, ή μόνο μερικά, μπορούν να ξεκινήσουν μαζί ή με όποια σειρά θέλει ο κανείς, τα soundtracks δουλεύουν από κοινού και η μίξη προσαρμόζεται με τους μοχλούς ρύθμισης των βίντεο του  you tube.  
Επίσης υπάρχει και το market/music το οποίο δημιούργησε ο Darren Solomon   με τους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό  του Northern State University και μέλη της  κοινότητας του Αμπερντίν, στη Νότια Ντακότα . Από τις 18 ως τις 22Οκτωβριου του 2010, η ομάδαγύρισε πάνω από 70 βίντεο στην περιοχή του Αμπερντίν (Ν.Ντακότα)  από τα οποία επιλέγησαν 12 για να ενσωματωθούν σε έναν χάρτη της Google. To έργο είναι εμπνευσμένο από  το inbflat και έχει βασίζεται στην ιδέα της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου έργου (project) σε τοπικό επίπεδο, σε μία κοινότητα και όχι μέσα από την τμηματική συρραφή κομματιών μέσω ίντερνετ.

Screen_shot_2011-10-11_at_3
market music
Πατωντας πανω στα σημαδια  στο χαρτη  ανοιγουν τα βιντεο. Ο τροπος αναπαραγωγης βρισκεται στα χερια μας.
Παιδαγωγικη αξιοποιηση;;; Ενα καλαθι μαθηματα: Μελετη Δ ταξης  και βεβαια Γεωγραφια Ε-Στ. Ολοκληρο project! Συνδυαζει τη γνωριμια με τη γειτονια, δημιουργια μικρου βιντεο, χρηση google maps, γλωσσα, θεατρικη αγωγη και αν υπαρχει και μουσικος στο σχοελιο , ενα μικρο θαυμα. Αν οχι οι μαθητες συγγραφουν ενα κειμενο (αρχιζει μια ομαδα και συνεχιζουν οι υπολοιπες)  η ενα ποιημα και επιλεγουν διαφορα σημεια της γειτονιας, της πολης και αφου αποφασισουν πως θα ακουστει το κειμενο/ποιημα πηγαινουν και κινηματογραφουν το κομματι της η καθες μια. Στο σχολειο συνδεουν τα βιντεο που τραβηξαν. Ανοιγουν και βρισκουν στο google maps την περιοχη και καρφιτσωνουν πανω της τα βιντεο που δημιουργησαν.

Screen_shot_2011-10-11_at_3
 market music
Τωρα εμενα γιατι μου μπηκε η ιδεα;;;;;;;;;;;; 
ΥΓ Εκανα ασχημες σκεψεις για το Συνταγματαρχη και με απεκλεισε απο την ευλογια των τονων...  Του συμβαινει καμια φορα..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...