Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ιστορία μιας πόλης


Braddock Rises From the Ashes Αναγέννηση εκ της τέφρας του
Όταν κατέρρρευσε η βιομηχανία το Braddock, Pa.,  υπέστη μια μετα-βιομηχανική πτώση, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο νέος Δήμαρχος. 
Βρίσκεται μόλις  8 μίλια από το Πίτσμπουργκ.
John Fetterman , ο εκπαιδευτικός  με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ, που πήγε το 2001 για να διευθύνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και όχι μόνο  έμεινε αλλά  έγινε και δήμαρχος, μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη. Εδωσε ελπίδα στους  εναπομείναντες κατοίκους, για το μέλλον την ίδια στιγμη που οι οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν πως η πόλη δείχνει να την έχει ξεχαστεί  ακόμη και από τον   καπιταλισμό.  Δεν υπάρχει αγορά, επένδυση ή παραδοσιακή οικονομική στρατηγική ανάπτυξης.
Κι ο γίγαντας του 1,90μ, που έχει κάνει τατουάζ στο χέρι του τον ταχυδρομικό κώδικα της πόλης, κατάφερε με μικρές παρεμβάσεις να πείσει τους ντόπιους ότι δεν είναι ένας ακόμα οπορτουνιστής που ήρθε να πάρει ό,τι μπορεί απ την πόλη και να φύγει. Έφερε μικρής κλίμακας επενδυτές προσελκύοντάς τους κυριώς με τις πολλές άδειες αποθήκες και το φθηνό μίσθωμα. Μεταμόρφωσε έρημες εκτάσεις σε κήπους που περιποιούνται και παίζουν τα παιδιά. Μια παλιά εκκλησία μεταμορφώθηκε σε  "Κέντρο νεότητας" , χρησιμοποίησε το  γκράφιτι για να απομακρύνει τη νέα γενιά από τη βία και την αδράνεια. "Δεν δίνω υποσχέσεις για το μέλλον", λέει, " και 10 ακόμα χρόνια να μείνω δήμαρχος  δεν μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πετυχημένο ή θα έχει αλλάξει η καταθλιπτική όψη της πόλης, αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε".
Σχόλιον: ουδέν!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...