Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Quiz κανείς;

Διαδικτυακός κατασκευαστής κουίζ. QuizRevolution . Ιδιαίτερα εύκολος στη χρηση. Καταλαβαίνει ελληνικά, εκτός από ένα σημείο στην αρχή στο tagging-κατηγορίες, δεν δέχεται ελληνικά, οπότε χρησιμοποιείται η αγλλική γλώσσα για να δηλωθούν οι κατηγορίες. Κατά τα άλλα το διαφορετικό που προσφέρει είναι η δυνατότητα να ανεβάσεις εικόνα/βίντεο/κείμενο στην κάθε ερώτηση που δημιουργείς , όπως επίσης και να δώσεις ανατροφοδότηση χρησιμοποιώντας έναν rich text format editor -προσθέτεις κι ένα λινκ για περισσότερη εμβάθυνση. Υπάρχει και χρονόμετρο για να αυξήσεις το επίπεδο δυσκολίας.
Κλειστού τύπου μεν λογισμικό, με τις δυνατότητες ανατροφοδότησης, όμως που παρέχει, λειτουργεί ως υλικό εμπέδωσης , προετοιμασίας και μπορούν να το χειριστούν και τα ίδια τα παιδιά δημιουργώντας μια βάση με ερωτήσεις για παιχνίδι τύπου Τρίβιαλ και ίσως είναι σημαντικότερη αυτή η χρήση του και όπως λέει και η Μ+Λ είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις, μια και αυτό είναι που δείχνει τελικά αν κατάλαβαν και απέκτησαν γνώσεις και ικανότητες.

ΥΓ @Μ+Λ το δοκίμασα και εγώ και εισέπραξα αρκετά.... ! Δεν ήξερα πού να κρυφτώ.  

2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλό κι ας είναι κλειστού τύπου.Πολύ χρήσιμο σε θέματα εμπέδωσης της ύλης.Δεν το ήξερα.Σε ευχαριστώ πολύ.Το παράδειγμα,κατατοπιστικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν είδα τις απαντήσεις στις ίδιες ερωτήσεις σε χαρτί έπαθα εγκεφαλικό. Όταν συμπλήρωναν το quiz στο wiki τους, τα ποσοστά ήταν αυξημένα.... Τι να πω.... μυστήριο το μυαλό τους , ειδικά όταν κρατάνε ποντίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...