Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το νερό ησυχάζει.....μέρος 2ο (χιχιχι)

Εκεί που πρώτη φορά φέτος οργάνωσα τις δουλειές που είχα να κάνω και απαγόρευσα στον εαυτό μου να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο, νάσου το άλλο PLN μου (βλέπε Ars Longa Vita Brevis) αναρτά μια λίστα με 35 web2.0 εργαλεία. Τι το θες;;;;;; Είναι σαν να σου δίνουν ένα κουτί σοκολατάκια και το ελεύθερο να τα .... κάνεις ό,τι θέλεις!!! Δεν θα δοκιμάσεις ένα από κάθε είδος , για να διαλέξεις το νοστιμότερο; Θα το κάνεις!
Θα σταματήσεις; Θέλεις , αλλά δεν  μπορείς. Τα κοιτάζεις κα τώρα πια ξέρεις πιο είναι γευστικότερο. Υπάρχουν όμως και κανένα δυο που δεν θυμάσαι τη γεύση τους γιατί είναι νέα για σένα. Δεν θα ξαναδοκιμάσεις; Θα ξαναδοκιμάσεις!!!!!.....
Δύο  οι νέες οι γεύσεις από την ανάρτηση του Ars Longa Vita Brevis:
1.  primarypad.com = γράφεις ελληνικά,  δέχεται φωτογραφίες και λινκ ήχου, παράλληλα δεξιά υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής γραπτής συνομιλίας .
Καλή λύση αντι των  google docs, που θέλουν λογαριασμό email .

Πατώντας στο πινέλο ζωγραφικής ανοίγει νέο παράθυρο με επιφάνεια ζωγραφικής με πάρα πολύ καλά εικονίδια, μέχρι κ ένα που εμφανίζει μια εξίσωση (!? δεν κατάλαβα τι να την κάνω αυτή, αν και μου φάνηκε γνωστή, βέβαια ο "μαθηματικός" της οικογένειας μου εξήγησε ότι βγάζει μέσο όρο, είναι για την ακρίβεια ένας LaTeX equation editor.) μπορείς και εδώ (από την καρτέλα Assets) ν ανεβάσεις εικόνες από το flickr, παρουσιάσεις  μέχρι και snapshots κάποιου site. Mε το μολύβι μπορείς να γράψεις στην επιφάνεια και με το μαύρο βελάκι στη δεξιά γραμμή εργαλείων να απομονώσεις γράμματα ή συλλαβές.
Τέλος στο room options παρέχεται  και ο κώδικας για ενσωμάτωση:

2.  museumbox = Eξαιρετική εφαρμογή. Έχει μια πλουσιόταη συλλογή εικόνων ή απλά αναβάζεις  από τον προσωπικό υπολογιστή, και αποθηκεύονται στο συρτάρι. Μετά τοποθετούνται στις πλευρές ενός κύβου,  σε 3 επίπεδα : αρχεία doc, xls, ppt, pdf, ήχοι και βίντεο έιτε από τη συλλογή του είτε προσωπικά. Δίνει τη δυνατότητα ηχογράφησης φωνής καθώς και της βιντεοσκόπησης ( podcast είπαμε το λέμε αυτό;;;) και links . Όταν τελειώνει δεν το εμφανίζει αμέσως, αλλά περνάει από έλεγχο  από τον administrator και αν δεν τίθενται θέματα λογοκλοπής και ακαταλληλότητας εμφανίζεται την επόμενη μέρα στη βιβλιοθήκη του "μουσείου".....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...