Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο δικός τους ....Λαζόπουλος

The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Back in Black - Education Crisis
www.thedailyshow.com
Daily Show Full EpisodesPolitical HumorRally to Restore Sanity
Σαρκαστικός, καυστικός και άμεσος. Το όνομα αυτού Lewis Black. Πολιτικο χιούμορ  και σάτιρα. Τι κάνουμε για τα σχολεία μας, το ερώτημα. Οι απαντήσεις ποικίλουν :
Το NBC και η μία εβδομάδα που αφιέρωσε στην κατάσταση των σχολείων σε αντίθεση με τις άπειρες εβδομάδες που αφιερώνει σε άλλα θέματα. Η οικτρή οικονομική κατάσταση των σχολείων , λες και το έθνος είναι σε καλύτερη . Το Robert F. Kennedy σχολείο  των 578 εκατ. δολαρίων (ένα Hogwards στο Λος Άντζελες) σε αντίθεση με τα δημόσια σχολεί αλλά και τα καλά σχολεία (charter schools/ waiting for superman) που δέχονται μαθητές με κλήρωση και η ψυχολογική πίεση στην οποία υποβάλλονται γονείς και μαθητές πριν αλλά κυρίως μετα την κλήρωση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. 
Για το τέλος βγάζει τον άσσο από το μανίκι. "Τι ιδέες έχουμε για τα δημόσια σχολέια;" και έρχεται η καταπληκτικοτερη απάντηση όλων:"Αν σας φέρει ο δρόμος έξω από ένα δημόσιο σχολείο, ακόμα κι αν τα παιδιά σας δεν είναι μαθητές εκεί, μπείτε μέσα και ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για το σχολείο." !!!!!!!!!!!!! Aυτό κι αν είναι ενεργοποίηση του πολίτη!!!!!! "Είμαι τελείως ανειδίκευτος και θα ήθελα να βοηθήσω.......... " Κλείνει με τον ηθοποιό Tony Danza ( σ' ενα σήριαλ με οδηγούς ταξί τον θυμαμαι από τη δεκαετία του '80 ή κάνω λάθος;;;) που πάντα ήθελε να γίνει δάσκαλος -αλλά έγινε ηθοποιος και τώρα με τις αναδουλειές στον κλάδο........ (εδώ κολλάει και η θεατρικότητα στους διαδραστικούς που έλεγε και η elenelli σε μια τελευταία ανάρτηση)  βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει εθελοντική εργασία και διδασκει λογοτεχνία στο λύκειο... . Τα σχόλια των μαθητών : χαοτικός, ανοργάνωτος, παντελώς ακατάλληλος για να διδάσκει και κλεινει λέγοντας ότι είναι παντελώς ακατάλληλος  όχι μόνο για να διδα΄σκει αλλά και για να μιλάει αγγλικά.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...