Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εργασίες στο σπίτι και ο Charlie Brown

Από το ιστολόγιο της Shelly Terrell 
Το βίντεο παρουσιάζει 4 διαφορετικές προσεγγίσεις ( 4 διαφορετικά είδη μαθητών) και τον τρόπο που λειτουργούν στο θέμα:  Εργασία στο σπίτι. 
"Homework yuck" ( O Ορος εργασία στο σπίτι δεν αφορά τη δικής μας πατέντα =φωτοτυπία, αλλά τη βιβλιοπαρουσίαση)


Lucy
Οι "Λούσυ τύποι" θα προσπαθήσουν να "χώσουν " με οποιονδήποτε τρόπο λέξεις σε εργασίες τύπου : Έκθεση για ένα βιβλίο που διάβασα. Συνήθως μετράνε  πολλές φορές τις λέξεις για να δουν σε ποια σημεία μπορούν να συμπληρώσουν κάποια, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους. Και ενώ τους αρέσει το διάβασμα, και οι βαθμοί τους στις εξετάσεις είναι άριστοι, δεν προλαβαινουν να κάνουν την καθημερινή εργασία στο σπίτι με αποτέλεσμα να δέχονται επίπληξη από το δάσκαλο. Σε κάνει ν αναρωτιέσαι για ποιον ακριβώς λόγο, ένα παιδί άριστο κατά τα άλλα, χρειάζεται επί καθημερινής βάσεως εργασίες στο σπίτι.
Schroeder
Αυτός ο τύπος είναι  γκατζετ;άκιας και γράφει τις εργασίες του στον υπολογιστή και μάλιστα με δυσκολία γιατί ή δεν διάβασε το βιβλίο ή δεν θυμάται να το διαβάζει. Αποφασίζει να συμπληρώσει ο,τι δεν θυμάται με ένα άλλο βιβλίο , το Ρομπέν των Δασών. Δίνουμε ως εκπαιδευτικοί τη δυνατότητα επιλογής προσέγγισης ενός θέματος στους μαθητές;; Τους αφήνουμε ελέυθερους να βρουν και να διαλέξουν οι ίδιοι  με ποιον τρόπο θα ερευνήσουν και θα εργαστούν όταν βάζουμε κατ οίκον εργασίες;;;
Charlie Brown
Ο αγαπημένος μου!! Άποψή του ότι ο μαθητής θα έπρεπε να παίζει στο δρόμο, να χαίρεται τον ήλιο και τον αέρα. Πάντα αφήνει τις κατ οίκον εργασίες για την τελευταία στιγμή.
Linus
Πολλοί θα ήθελαν οι μαθητές τους  να είναι σαν το Λάινους. Έχει την περιέργεια να "δει" πέρα από το βιβλίο και να κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις με την προΥπάρχουσα γνώση. Ξεκινά την αναζήτηση για την αναφορά που έχει να γράψει πριν ακόμη γράψει έστω και μια λέξη. Όμως δεν είναι όλοι οι μαθητές σαν το Λάινους, αλλά και περισσότεροι να ήταν  , αυτό  έχει αντίκρυσμα στους υπόλοιπος ;
Όσο για το ερώτημα "Γιατί βάζουμε εργασίες στο σπίτι;; Ο Shaun Wilden (@shaunwilden), επιμορφωτής, πρόσφατα ρώτησε διάφορους εκπαιδευτικούς : " Γιατί βάζετε εργασίες στο σπίτι;" Αυτές είναι οι απαντήσεις τους σε ένα   Wallwisher….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...